Fundația

Diferenţa între cartuşe originale şi compatibile

Cartuşe compatibile

Cartuşe compatibile

Puşi în situaţia de a alege între cartuşe compatibile și originale, cei mai mulţi dintre clienţi stau în dubii. Asta şi pentru că cei mai mulţi dintre consumatori au din start formată ideea că un cartuş original este mult mai scump sau că un cartuş compatibil va funcţia mult sub aşteptări sau va duce chiar la defectarea imprimantei.  De fapt, diferenţa între cele două tipuri de cartuşe este foarte simplă:

Cartuşele originale  sunt cele fabricate de acelaşi brand ca imprimanta pentru care sunt cumpărate.  De exemplu, un cartuş orginal pentru o imprimantă Canon, HP sau Epson este produs tot de Canon, HP, respectiv Epson. De cealaltă parte, cartuşul compatibil este un cartuş care poate fi folosit pentru o imprimantă chiar dacă este fabricat de o altă companie, diferită de producătorul imprimantei.

După cum îi spune şi numele, un cartuş compatibil este special făcut pentru a putea funcţiona într-o imprimantă la fel de bine ca unul original şi, prin urmare, nu ar trebui să producă probleme de funcţionare sau să anuleze garanţia imprimantei.

Sunt însă semnalate anumite disfuncţionalităţi la folosire în cazul cartuşelor compatibile, printre acestea se numără blocarea capetelor de imprimare şi pete sau dungi pe hârtia imprimată. În mod normal, aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple în cazul cartuşelor compatibile care provin de la furnizori deja consacraţi. Aceştia raportează înregistrarea a cel mult unei erori de funcţionare pe an în cazul cartuşelor compatibile produse de ei.

În ceea ce priveşte anularea garanţiei imprimantei, producătorul este obligat să demonstreze că un cartuş compatibil a determinat anumite erori de funcţionare. Este indicată însă citirea cu atenţie a termenilor garanţiei înainte de comanda un cartuş compatibil în perioada de garanţie.

Print Friendly, PDF & Email